Pohár Guinness Six Nations je ve světě velmi sledovanou sportovní událostí. Jedná se totiž o nejstarší ragbyový turnaj na světě. A není pro fanoušky příhodnějšího místa na sledování než Rugby Club Praga.

Historie Guinness Six Nations 2020

Soutěž byla založena v roce 1883. Na začátku se účastnily jen země Spojeného království – Anglie, Irsko, Skotsko a Wales jako Home Nations. V roce 1910 byla soutěž rozšířena o Francii a přejmenovala se na Five Nations. Ve své nynější podobě a s názvem Guinness Six Nations působí od roku 2000 a účastní se jí také Itálie. Vítěz turnaje je pak neoficiálně označován za nejlepší tým Evropy.

V klubu Pragovky se budou promítat první dva zápasy, které odehraje Wales s Itálií a Irsko se Skotskem.

Rugby Club Praga Praha

Co je vlastně ragby? Míčová bojová hra, která patří mezi největší kolektivní sporty. Na hřišti proti sobě stojí vždy 15 hráčů na každé straně. Ale zároveň patří také mezi ty nejtvrdší, a proto hráčům nesmí chybět notná dávka odvahy a pořádná fyzická kondice.

A jak je to s historií Rugby Club Praga? Patří k historicky nejúspěšnějším klubům české historie. Od svého založení v roce 1944 má na svém kontě ze všech klubů nejvíce titulů mistra republiky. Rugby Club Praga vychoval mnoho špičkových hráčů i trenérů, kteří byli součástí i národního týmu.

Zajímá vás, jak se tento sport hraje? Můžete přijít podpořit hráče ragbyového klubu nejen na zápasy, ale i na tréninky, které se konají v areálu klubu.