XXII. letní olympijské hry se budou konat 23. července - 8. srpna 2021 v japonském Tokiu, poprvé v historii olympijských her posunuté o rok později kvůli celosvětové pandemii covid-19. Na programu Her je 33 sportů, včetně pěti nových: sportovního lezení, surfingu, skateboardingu, karate a baseballu/softballu.

V areálu pražského Olympijského festivalu bude 38 stanovišť. Mimo jiné model kanoistického vodního kanálu, jehož část je shodná se závodním kanálem v Tokiu, a plnohodnotný Toyota Skatepark, kde si budou moci zajezdit i začátečníci. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet i unikátní bobový trenažér a připravená je také Wienerberger Beach aréna, kde bude celkem pět sportů: beach volejbal, beach házená, beach fotbal, korfbal a pozemní hokej. Pod dohledem zkušených trenérů bude v ČEZ Atletice možnost vyzkoušet hod oštěpem či běh přes překážky.

Na festival, jehož ambasadorkou je střelkyně Kateřina Emmons, se chystá řada známých osobnosti ze světa sportu – např. krasobruslař Tomáš Verner, moderní pětibojař David Svoboda, tenistky Lucie Hradecká a Bára Strýcová a další.

Podrobný program a další informace na www.olympijskyfestival.cz.