Florbal je kolektivní sport pro mladé. Zábavný, jednoduchý a dynamický. Do jisté míry je podobný hokeji. Je oblíbený jak mezi hráči, tak i mezi fanoušky v hledišti. A je to také jeden z mála sportů, který mohou hrát stejně dobře jak muži, tak i ženy. A navíc to není nic složitého.

Pravidla?

Pravidla jsou velmi jednoduchá. Pět hráčů se speciální lehkou hokejkou a jeden brankář bez hokejky klečící na kolenou a střežící branku o velikosti 160 x 115 cm. A samozřejmě k tomu lehký plastový děrovaný míček, který se střílí do branky.

Klub Panthers Praha

Klub Panthers Praha je významný oddíl. Je jediný ve svém působišti na Praze 13, navíc spolupracuje s místními školami a provozuje i kroužky florbalu. Nezaměřuje se jen primárně na výchovu sportovců, ale lidí ve své celistvosti, zejména těch mladých, dospívajících. A je toho ještě mnohem více.

Cíl klubu

Cílem klubu je zkrátka díky sportu vychovat schopné, zodpovědné mladé lidi, kteří až přijdou do skutečného života, budou umět řešit situace, jež jim samotný život přinese.

Klub chce vychovat jedince samostatně uvažující, komunikativní s uměním používat kritické myšlení. Důležité pro klub také je, aby jeho členové uměli plnit povinnosti, dovedli přijmout zodpovědnost za svá rozhodnutí, uměli nejen uznat chybu, ale i hrát fér, byli schopni respektovat nejen sebe, ale i ostatní a zejména autority.

Nábor panterů a panterek

Klub průběžně doplňuje a rozšiřuje stavy družstev a hledá holky i kluky, talentované i začátečníky, pokročilé i nezkušené na všechny posty do všech věkových kategorií - zejména však do kategorie juniorky, dorostenky, žákyně a elévky.

A co je podmínkou? Nadšení a zodpovědný přístup. Pokud máte chuť a ambice, tak neváhejte a přidejte se a staňte se posilou Panthers Praha. Stačí vyplnit formulář na webových stránkách klubu, nebo napsat na: nabor@panthers.cz.

 

Více informací na www.panthers.cz/nabor