Softball je týmová pálkovací hra, podobná baseballu. Proti sobě v něm hrají dva týmy po devíti hráčích, útočící hráč se snaží pálkou zasáhnout míč, který nadhodí nadhazovač. Cílem hry je, aby pálkař odpálil míč a oběhl všechny 4 mety, aniž by byl vyautován, za což dostane družstvo bod. Hraje se na sedm směn.

V Krči již od 80. let

Na pražském hřišti v Krči se softball hraje již od začátku 80. let. A mužská soutěž Memoriál Radka Štěpánka, bývalého hráče Eagles a člena Síně slávy Eagles Praha, který zemřel v roce 1999, se letos koná už podvacáté. Pro účastníky turnaje slouží jeho zápasy k zjištění aktuální formy před ostrým začátkem ligových soutěží.

Radek Štěpánek byl zakladatelem TJ Sokol Krč a pražského baseballu a softballu, dlouholetý reprezentant a také klubový funkcionář.

Kdo vyhraje letos?

Loni se turnaje zúčastnilo celkem 12 týmů. Kromě hráčů mužské Extraligy se o možnost zahrát si kvalitní zápasy přihlásily i druholigové týmy, odehrálo se celkem 28 zápasů. Zvítězilo družstvo Tempo Praha, za ním se umístili Žraloci Ledenie a Spectrum Praha, domácí Eagles byli čtvrtí. Jestli letos lépe trénovali a jak turnaj dopadne, se přesvědčíte od 13. do 15. dubna.