Postup vyřízení věci

Žadatel o stanovisko odboru ochrany prostředí musí svou žádost uplatnit písemnou formou. Po předložení požadovaných dokladů vydá Odbor ochrany prostředí Magistrátu hlavního města Prahy:

• Stanovisko orgánu ochrany přírody podle ustanovení § 45i odst. 1 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů k navrhovanému obsahu změny územního plánu, ve kterém uvede, zda je možné vyloučit významný vliv na evropsky významnou lokalitu nebo ptačí oblast

a

• stanovisko krajského úřadu jako příslušného úřadu k navrhovanému obsahu změny územního plánu, ve kterém i s přihlédnutím ke stanovisku orgánu ochrany přírody podle písmene d) uvede, zda má být návrh změny posuzován z hlediska vlivů na životní prostředí, případně stanoví podrobnější požadavky podle § 10i zákona o posuzování vlivů na životní prostředí.

Formuláře, náležitosti, doklady

• Písemná žádost (formulář není předepsán), je doporučeno využít formuláře Odboru územního rozvoje Magistrátu hlavního města Prahy pro podání podnětu na změnu ÚPn zkráceným postupem https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/magistrat/odbory/odbor_uzemniho_rozvoje/uzemni_planovani/zmeny_uzemniho_planu/postup_zmen.html

• V žádosti je třeba identifikovat území, kterého se navržená změna týká a konkretizovat navrhovanou změnu.

Lhůty k vyřízení

30 kalendářních dnů.

Záležitost vyřizuje

Odbor ochrany prostředí, oddělení posuzování vlivů na životní prostředí

Obecné informace o vydávání stanovisek:

Ing. Michael Macourek, číslo dveří: 428 (4. patro), telefon: 236 00 4218, e-mail: michael.macourek@praha.eu
Ing. Zlata Jarkovská, číslo dveří: 428 (4. patro), telefon: 236 00 4322, e-mail: zlata.jarkovska@praha.eu
Ing. Kateřina Maršíková, číslo dveří 428 (4. patro), telefon: 236 00 4430, e-mail: katerina.marsikova@praha.eu

adresa pracoviště:    Jungmannova 35/29, 110 00  Praha 1
úřední dny pro veřejnost:    pondělí 8:00 – 18:00, středa 8:00 - 18:00, v ostatní pracovní dny po předchozí dohodě.

Forma vyřízení na MHMP

Žádost označená názvem „odbor ochrany prostředí“ se zasílá poštou, prostřednictvím datové schránky nebo předá v podatelně MHMP, nejlépe přímo v budově Jungmannova 35/29.

adresa:    Jungmannova 35/29, 110 00  Praha 1
provozní doba podatelny :    po a st: 8:00 - 18:00,  út a čt: 8:00 – 15:00, pá: 8:00 - 11:00

Možnost odvolání

Odůvodněné vyjádření se vydává postupem podle části čtvrté zákona č. 500/2004 Sb. (správní řád), ve znění pozdějších předpisů, a nelze se proti němu odvolat.

Právní úprava

• Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.
  • Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů