Pražská letní kina každoročně lákají návštěvníky od začátku června a promítá se až do konce září. A nabídka snímků je vskutku pestrá. Na programu jsou jak filmové trháky, filmy ověnčené cenami, tak i počiny méně známé. Kde si tedy vychutnat promítání pod hvězdami?

Originální Kinobus

Letní filmové turné každoročně pořádá například Dopravní podnik hlavního města Prahy, a to prostřednictvím originálního mobilního Kinobusu. Ten v sobě ukrývá profesionální promítací techniku, nafukovací projekční plochu o rozměrech 8x4 metru a lavičky pro 200 diváků.

Letos Kinobus odstartoval 17. 6. už podvanácté. Na své cestě, během níž se zastaví na dvanácti tradičních místech naší metropole, bude až do 5. září. Filmy se promítají zdarma.

Do různých světů na břeh Čertovky

Na pěkný film můžete zajít i do krásného prostředí romantické řeky Čertovky – do letního kina u Werichů. V zahradě Werichovy vily se letos bude promítat už třetí sezónu. A kdo si zvykl sem chodit, ví, že každý divák obdrží při příchodu sluchátka. To proto, aby zvuk filmu nerušil noční klid obyvatel Malé Strany.

Filmoví fanoušci uvidí na břehu Čertovky šest projekcí, během nichž budou podnikat exkurze do „různých světů“, mimo jiné i do světa zakladatelky Nadace Jana a Medy Mládkových a Musea Kampa - Medy Mládkové, která 8. 9. oslaví sté narozeniny.

Žluté lázně nabídnou mix úspěšných filmů

Mix úspěšných zahraničních filmů a vybraných českých snímků uvidíte na břehu Vltavy, v areálu Žluté lázně, jehož travnatá plocha pojme až 2500 diváků. Pro ně jsou na projekce připravena lehátka, sedací pytle a deky.

Tady se můžete těšit například na pokračování série o potrhlé Bridgit Jonesové, či český snímek Po čem muži touží. Startuje se vždy po setmění.

MeetFactory otevře téma vztahu člověka k přírodě

Filmoví fajnšmekři můžou každou středu zamířit také na Prahu 5, kde ani tentokrát nesmí chybět promítání v MeetFactory. Letos se tu zaměří na filmy vážící se ke vztahu člověka a přírody a tím nabídnou prostor k zamyšlení nad změnami, které se na naší planetě dějí.

A aby se promítané snímky opravdu diváků dotkly až do hloubky, budou vybraným projekcím předcházet dramaturgické úvody, které dané filmy víc osvětlí.