Sergio de Lope vystoupí v Česku vůbec poprvé – a je na co se těšit. Jde totiž o jednoho z nejlepších flétnistů věnujících se flamencu - vyhrál nejprestižnější flamenkovou soutěž světa, Festival de las Minas en la Unión.

De Lope vystupoval s celou řadou špičkových flamenkových umělců (Chano Domínguez, Javier Latorre, Estrella Morente, Diego Amador, Josemi Carmona, Javier Limón), hrál na významných festivalech po celém světě (Festival de Aix en Provence, Lyric Theatre Johannesburg, Teatro Bolívar Quito, The Elgin Canada, Elisabeth Murdoch Hall Melbourne a Flamenco Festival Montreal).

V pražském Jazz Docku vystoupí v rámci festivalu Iberica, který probíhá v Brně, koncert mladého flétnisty je jedinou pražskou položkou programu.

Po Španělsku latina

Po španělském flamencu Jazz Dock rozezní kubánské rytmy. Vystoupí totiž kapela Mezcla Orquesta, ve které hrají čeští a kubánští muzikanti. Mezcla má nezaměnitelný zvuk díky kubánské zpěvačce Tandě a jejímu temnému sametovému hlasu.

Hudba této kapely je směsicí salsy, cha-chy a dalších rytmů Latinské Ameriky a Karibiku. V repertoáru skupiny najdete jak klasické písně, tak i vlastní tvorbu, kterou můžete slyšet na nejnovějším CD s názvem Quiero.

Jak se lépe naladit na léto, než s letními rytmy?