I ti dříve narození chtějí svůj volný čas trávit aktivně a sportem. Pokud patříte mezi ně, zkuste se hýbat s Českou asociací Sport pro všechny.

Je to jedna z možností, jak oddálit stárnutí - nenávratný proces, který potká každého z nás. Navíc průzkumy poukazují na fakt, že úmrtnost starších lidí s dobrou fyzickou kondicí je oproti lidem bez kondice poloviční!

Cvičí se na třech místech Prahy

Aktivity je však u starších lidí potřeba provádět buď po konzultaci s lékařem, nebo pod dohledem zkušených instruktorů. Ne každý senior si totiž může s ohledem na svůj zdravotní stav dovolit každý pohyb.

A právě zkušení lektoři vedou cvičení lidí starších šedesáti let v rámci projektu Aktivní v každém věku. Zapojit se můžete na třech místech Prahy. A to buď v úterý, ve středu nebo v pátek. Vybrat si můžete sami, podle toho, kam a kdy se vám to lépe hodí. Jen je nutné se na pravidelné lekce, které trvají šedesát minut, předem přihlásit.

Cyklus vzdělávacích seminářů

A nejen to. Projekt nabízí Pražanům ve „zlatém věku“ i cyklus vzdělávacích seminářů. Co se na nich dozvíte? Tak například leccos o aktivním stárnutí z pohledu lékaře, fyzioterapeuta, pracovníků SZU a dalších odborníků. Jak je libo.

Přihlásit se můžete klidně jen na jeden seminář, nebo na všechny. Stejně tak na cvičení. A ještě k tomu dostanete praktický dárek – overball, zajištěno je i občerstvení. A to vše zcela zdarma!