Záměrem projektu je  upozornit zejména mládež na potenciální nebezpečí spojená s užíváním počítačů, tabletů a chytrých mobilních telefonů připojených na internet a zároveň tím i poradit, jak se v tomto prostředí vyhnou případnému nebezpečí.

Ve spolupráci odboru informatiky MHMP, odboru zdravotnictví, sociální péče a prevence MHMP, odboru školství MHMP a odborů a oddělení školství Úřadů městských částí Praha 1 – 22 byli osloveni  ředitelé a ředitelky všech pražských základních, středních a odborných středních škol se žádostí, aby upozornili své žáky a studenty na soutěžní edukační e-learningové kvízy, v nichž si mohou vyzkoušet své znalosti chování na internetu.

Soutěž o ceny

I v letošním ročníku v rámci projektu probíhá soutěž o hodnotné ceny. Do soutěže je možné se přihlásit do 31. října 2016.

Podmínky soutěže najdete na stránkách http://www.kpbi.cz, v záložce Pravidla soutěže.

Každý měsíc budou vylosováni 2 soutěžící (za správně zodpovězený soutěžní kvíz a kvíz PLUS), kteří obdrží mobilní telefony.

Aktuální výsledky ze všech krajů  je možné sledovat na http://www.kpbi.cz, záložka Aktuální výsledky.

Na závěr soutěže budou hodnotnou cenou oceněny i školy (1 základní a 1 střední) jejichž žáci a studenti se zúčastní soutěžního kvízu v největším počtu.

Kontaktní osobou a koordinátorkou projektu v Praze je Ing. Renata Tomanová, na kterou se můžete obrátit v případě dotazů /tel.: 23600 2660, email: renata.tomanova@praha.eu.