Medově zabarvený vysoký mužský hlas Andrease Scholla vyniká čistotou, vřelostí a schopností předat hudební myšlenku. Je to zpěvák, který hledá souvislosti a paralely nejen mezi různými žánry, ale také mezi běžným životem a vokální interpretací.

„Mít po svém boku loutnistu, se kterým jsme již více než 30 let blízcí přátelé a který je podobně jako já muzicírujícím hercem, znamená, že Edin a já můžeme společně prožívat okamžik každé fráze, která na našem koncertě zazní. Naše porozumění je téměř telepatické. Stačí zvuk nádechu nebo nepatrná změna tempa, abychom si navzájem dali najevo, jaké jsou naše záměry. Chvíle na jevišti s tímto géniem jsou ty nejšťastnější v mém koncertním programu,“ říká pěvec Andreas Scholl.

Německý rodák Andreas Scholl se specializuje na starou hudbu. Studoval na slavné Schola Cantorum Basiliensis, kde v současné době také vyučuje. Má hlas o rozsahu altu, shodný s rozsahem, který měl slavný italský pěvec Senesino, pro něhož Händel psal své hlavní role. S bosenským loutnistou Edinem Karamazovem, taktéž absolventem Scholy Cantorum Basiliensis, spolupracoval při natáčení několika CD. Edin Karamazov hraje na několik drnkacích nástrojů různých kultur a epoch. Zůstává oddán zkoumání využití louten v moderní hudbě a současných improvizačních kontextech. Jako sólista vystupoval a nahrával s předními mezinárodními soubory staré hudby a umělci včetně Hilliard Ensemble, Hesperion XX, ale také například se Stingem.

Více informací, včetně možnosti zakoupení vstupenek, je k dispozici zde.