Když v roce 2005 vystoupili Kateřina Englichová a Vilém Veverka na svém prvním společném koncertě, ukázalo se, že došlo k jednomu z nejšťastnějších hudebních spojení na české scéně. Interpreti patří ke špičce svých oborů - pro fenomenální dvojici je charakteristické, že se oba dlouhodobě prosazují také individuálně, jako sólisté.

Na originálním příběhu tohoto hudebního tandemu lze doslova sledovat vývoj hudby jako takový. V jejich repertoáru nalezneme nejvýznamnější skladby pro hoboj, harfu a orchestr předních světových autorů, (W. Lutoslawski, F. Martin, A. Schnittke, I. Yun, J. Hanuš), z nichž většinu provedli v českých premiérách. Pravděpodobně jako jediní interpreti současnosti realizovali Dvojkoncert W. A. Mozarta pro hoboj (orig. flétnu), harfu a orchestr Cdur KV 299 (297c). V roce 2009 nahráli spolu s klavíristou Ivou Kahánkem album Risonanza pro hudební vydavatelství Supraphon, které v roce 2015 rovněž vydalo sólové album Kateřiny Englichové Musica per arpa, na němž se Vilém Veverka jako interpret zásadně podílel. O dva roky později pak první společné album Kateřiny Englichové a Viléma Veverky Impressions s hudbou M. Ravela, C. Debussyho a L. Sluky, na němž významně participoval český autor O. Kvěch. Ten na přání obou umělců stylově přepracoval slavnou kompozici M. Ravela Le tombeau de Couperin ve virtuózní skladbu pro harfu a hoboj.

Nadcházející „jubilejní představení“ pak logicky reflektuje uplynulou patnáctiletou spolupráci, celkový posun a především pak aktuální stav - možnosti hudby. Na koncertě zazní rovněž skladby, které posluchači doposud neměli příležitost slyšet. Hostem jejich výročního koncertu bude přední česká violistka Jitka Hosprová.