Slavnostní zahájení se na Andrově stadionu v Olomouci uskutečnilo v neděli 26. června. Výpravu z Prahy přivedla na zahajovací ceremoniál v roli vlajkonošky bývalá česká reprezentantka a pražská rodačka Kateřina Minařík Kudějová.

Na již desátou letní edici ODM, největší multisportovní akci v České republice, se kvalifikovalo celkem 3 539 sportovců a sportovkyň ve dvaceti sportovních disciplínách. Za Prahu postupně nastoupí 265 reprezentantů a reprezentantek.

Jejich rodiče a fanoušci, kteří nemohou dorazit přímo do Olomouce, mohou sledovat sportovní zápolení na dálku. Většina sportů je průběžně streamovaná na kanálech Olympijského výboru a ČT sport odvysílá více než 29 hodin přenosů.

Za malými olympioniky zamíří současní či bývalí profesionální sportovci a trenéři. Například na čtvrteční finále fotbalistů dorazí Karel Poborský, který následně předá medaile vítězům. Závodníky na divoké vodě v úterý přijedou podpořit Jiří Prskavec s Lukášem Rohanem. Tenista Jiří Novák sleduje mladé talenty na kurtech v Prostějově.

Kde všude můžete ODM sledovat?

Každý den olympiády můžete sledovat na sportovním kanálu ČT sport, a to denně od 9:00 do 16:00 hodin.

Informace z ODM přináší ve svém zpravodajství pravidelně také Český rozhlas Radiožurnál a rádio Junior.

Denně také najdete až 25 streamů na webu https://www.olympijskytym.cz/tv?tag=274 nebo v mobilní aplikaci Olympijský tým

Videa, fotky, výsledky, články, prostě nejlepší olympijské příběhy můžete také sledovat na webu https://www.olympijskytym.cz/odm/odm.